top of page
  • 韓港報小編

【香港娛樂】MIRROR任亞洲電影大獎頒獎嘉賓 Edan窒Stanley︰你電影都未拍過喎!








MIRROR四子Anson Lo、Edan、Lokman和Stanley昨晚(12日)出席《第16屆亞洲電影大獎》,擔任「最佳原創音樂」的頒獎嘉賓。Edan為搞氣氛先笑說忘記所頒發的獎項名目,Stanley說:「我哋係歌手又係演員,你哋又唱過電影主題曲,唔通係頒最佳原創電影歌曲?」此時Edan忽然出招明寸Stanley︰「你好似除咗冇唱電影主題曲之外,仲連電影都未拍過喎!」Stanley隨即向台下的電影人自我介紹!之後四子頒發「最佳原創音樂」給電影《Drive My Car》的石橋英子。


四子在紅地氈受訪時,表示首次出席亞洲電影大獎,感到既開心又緊張,見到現場的熱情鏡粉,Anson Lo及Stanley均叮囑鏡粉們多喝水及吃喉糖,Edan更說:「雖然我哋今日好緊張,但有你哋喺度安心番啲。」Stanley則說夢想是想是能和張藝謀導演合作,Lokman聞言即說:「希望一陣可以同佢傾兩句偈啦!(用港普?)睇下佢明唔明啦,或者佢用廣東話呢!」


Edan則說:「我私心想同許光漢合作,因為有人話我同佢幾似樣。講笑!因為花姐好鍾意許光漢,我想花姐妒忌下,同埋我好鍾意睇《想見你》。」Lokman說擔心花姐見到許光漢時會怕醜,Stanley說:「佢啱啱收錯風,以為許光漢唔嚟,佢唔開心咗半秒,原來真係嚟咗,佢而家好開心。」稍後Edan和Anson Lo會到日本拍戲,但電影詳情保密,Anson Lo只說有發揮機會及感到刺激。


相片來源:Asia Film Awards Academy


Comentarios


bottom of page