top of page
  • 韓港報小編

【香港娛樂】Chantel留港陪家人過聖誕:我冇男朋友 Jessica性感上陣成焦點






姚焯菲(Chantel)、韓國女星鄭秀妍(Jessica)及文詠珊等名人昨日(11日)在香港出席品牌活動,場外有大批Chantel及Jessica的粉絲吶喊應援,聲勢浩大。剛從紐西蘭港的Chantel,說今次會留港大約一個多月,並準備本月21日的演唱會《聲夢飛行 WHAT WE BECOME LIVE 2023》,包括積極keep fit、戒食澱粉質、甜品等。


Chantel對於和After Class成員再合體特別高興:「好多人話我哋解散,其實我哋喺唔同國家,唔係解散,都仲係一個團嚟嘅。」她續說希望可以開個人演唱會:「我覺得18歲之後啦,我覺得自己仲係小朋友,未handle到咁大個演唱會嘅壓力,所以18歲就會更加成熟去面對呢樣嘢。」


聖誕節將來臨,Chantel說會跟同家人歡度,稱現在單身冇男友:「我冇男朋友喎!聖誕節咁溫暖嘅節日,係要同家人食大餐。朋友全部喺聖誕節前去晒旅行,希望可以喺佢哋飛之前約到,同埋我冇男朋友。」


另外,Jessica在現場見到Janice Man,即興奮上前打招呼,兩人手拖手傾計。Jessica受訪時說每次來港都很開心,因為有很多朋友在港,對於新歌《Get it? Got it? Good》MV,Jessica說會帶來驚喜外,更說希望完成世界巡唱後去放假:「今年很多工作,剛推出專輯《BEEP BEEP》忙於各地宣傳,之後要為演唱會做準備,所以聖誕會選擇放假充電。」


至於文詠珊則說和丈夫一向隨心,不會刻意造人:「應該要調理下先,今年都病咗幾次,呢排又好多人感冒,自己都要平衡吓,不過有時要做嘢,忙起上嚟都冇辦法。」


Comentarios


bottom of page