top of page
  • 韓港報小編

【香港娛樂】50歲的禮物 Sammi宣布明年紅館開騷

Updated: Sep 20, 2022





Sammi和沈月成為全場焦點。



沈月繼承母親邱淑貞的美麗因子。


魏浚笙秘密練兵闖樂壇。


上月50歲生日的樂壇天后鄭秀文(Sammi)前晚出席時裝品牌Valentino活動,為配合活動主題「螢光粉紅」,她和所有來賓包括邱淑貞女兒沈月、魏浚笙(Jeffrey)等,全部以同樣顏色的服裝上陣。


Sammi說花了一星期狂吃狂飲來慶祝50歲生日,現在已重返健康的生活模式:「最近做緊新歌,有好多工作做。(入紙排期開演唱會?)排緊期,希望2023年可以做到,對於檔期我係樂觀,因為呢一年對我意義重大,想紀念50歲。(開足50場?)唔知搵唔搵到咁多人睇喎!就算減一半開25場,到時再諗,但體能上我相信應付到,依家嘅我同10年前冇分別。」她續說稍後會到歐洲短暫逗留工作外,更會接演新戲。


另外,Jeffrey透露有意進軍樂壇,已秘密跟歌唱老師學唱歌超過8個月,打算問好友呂爵安(Edan)意見外,自言很喜歡台灣歌手林宥嘉的歌,問到他的聲線是否似對方,他笑說:「如果自己話似,都幾嘔心,我喜歡佢嘅歌,唔一定要似。做跳唱歌手?唔排除呢個可能,但可能性極低,因為小弟有少少手腳不協調。」



相片來源:鄭秀文ig, 沈月ig, 魏浚笙ig








Comments


bottom of page