top of page
  • 韓港報小編

【香港娛樂】黎明支持影視博覽快閃5分鐘 講金句快而準只需60秒





天王黎明去年9月在紅館開個唱後,繼續深居簡出,直至今日(11日)終於公開現身,以「香港影視娛樂大使」身份,出席《香港影視娛樂博覽2024》啟動儀式。於2013年開始,黎明已應邀出任大使,至今已是第11年!


穿上杏色西裝的黎明官仔骨骨,在台上致詞及參與啟動儀式,全程逗留大約5分鐘,儀式完結後便離開,未有接受訪問。只在進行啟動儀式前,和司儀朱凱婷分享出席感受。


對於香港影視娛樂博覽已舉行20年,黎明說:「香港喺每個階段嘅娛樂作品都唔同,當然大家經歷咗呢20年,好多唔同嘅挑戰經歷咗,亦都有好多經驗吸收咗,相信喺呢個咁好嘅基礎入面,一定會有更多唔同創作、有新嘅作品再浮現出嚟。睇住娛樂博覽一齊成長,入面可能會搵到自己一啲做得啱嘅嘢、又或做得唔夠充足嘅嘢,可以繼續向前邁進,一齊睇住我哋成長!」


黎明雖然快閃5分鐘,但依然成為網民熱討對象,大讚他保養得宜,穿西裝超有「霸道總裁」強勁氣場,也有網民指他完全是穿西裝的最佳人辦,是其他男星望塵莫及!



Comments


bottom of page