top of page
  • 韓港報小編

【香港娛樂】韓團MAMAMOO晒廣東話學講「笑死」 同玟星互畀心心 馮允謙high爆失眠






韓國女團MAMAMOO於昨晚(7日)在亞洲博覽館舉行《MAMAMOO World Tour [MY CON] - Hong Kong》演唱會,成為首隊於2023年在香港舉行演唱會的韓國組合,也是自2019年9月來港開騷後,事隔逾3年再度來港。原定只演一場並掀起搶票潮,主辦單位宣布加開一場於今晚舉行。昨晚首場演出吸引星級粉絲捧場,全部更是剛橫掃頒獎禮不少獎項的歌手,包括馮允謙、鄭欣宜、釗峰及Serrini。


MAMAMOO四位成員玟星、頌樂、輝人和華莎,一出場獻唱《1,2,3 Eoi!》及《Mr. Ambiguous》後即大晒廣東話,原來她們「存貨」不少,不是只說:「你好嗎?」,更識講「我愛你」、「心心」及「有冇掛住我哋?」頌樂說:「我最鍾意嘅係咩?」玟星則說:「你哋有feel嗎?」最搞笑的,是輝人表示雖然戴着耳機,但仍聽到樂迷的強勁後,竟爆出廣東話潮語:「笑死」!


華莎表示久未來港,曾擔心香港的粉絲會忘記她們,但見到現場熱情十足,即消除憂慮,並說十分感動。頌樂說雖然大家戴着口罩看騷,但仍看到大家十分活潑的樣子。!」之後華莎以廣東話說:「大家快啲拎起熒光棒」後,頌樂接着也以廣東話說:「準備好未,跟住表演下一個舞台!」唱出《Um Oh Ah Yeh》、《NEW YORK》及《Dingga》等曲。


另外,今日凌晨Serrini、馮允謙及釗峰在ig分享在後台和MAMAMOO的合照,馮允謙留言自爆向玟星送心心,興奮得失眠,他說:「我今晚去睇MAMAMOO嘅演唱會!我睇到好驚訝,因為真係好好睇~ they were freaking amazing! 佢哋跳得好勁,同埋唱得非常好,我仲有得同佢哋合照添!但係成晚嘅highlight就係我送心心畀玟星嘅時候,佢竟然畀返心心我,而我收佢心心嘅時候,佢就望住我收返我嘅心心!Can't believed I shared a special moment with her… 但係其實,可能係我諗太多!Anyways it was amazing, 我唔知今晚點瞓覺!」



Comentarios


bottom of page