top of page
  • 韓港報小編

【香港娛樂】姜濤《濤》登熱爆影片首位 上善若水成就自我






MIRROR成員姜濤早前在演唱會中,首次公開發布新歌《濤》,歌詞和舞蹈全然配合,突出當中的氣勢磅礡:水能載舟,亦能覆舟,可見濤的力量之巨大,也代表凡事一念之間下的確大不同,惟以海納百川之心,上善若水,才可再發揮自我,更上一層樓,正正刻劃姜濤的心態。


《濤》最新MV充滿中國風,由ERROR成員肥仔編排的舞步,配合以布條營造如浪如濤的效果,姜濤說:「其實隻舞裡面有啲Steps都有太極元素喺入面,剛柔並重,帶出陰陽概念。」為了突出太極元素,姜濤臨場構思黑金髮色:「以前喺髮型上都係單色為主,未試過咁樣玩,今次好大突破,而且出嚟效果幾好,我好鍾意!」


截至今日(26日)凌晨零時,《濤》MV的收看次數衝破37萬次,成為YouTube熱爆影片第1位!


姜濤《濤》MV:Mirror YouTube Channel - https://www.youtube.com/c/MIRRORweare/


Comments


bottom of page