top of page
  • 韓港報小編

【香港娛樂】天后回歸!50歲陳慧琳唱爆新加坡音樂節 過萬粉絲冒雨朝拜






近年已退下火線、相夫教子的樂壇天后陳慧琳(Kelly),雖已年屆50歲,但無論樣貎及身形均是零走樣,狀態依然十足,!日前Kelly應邀到新加坡出席大型音樂節《One Love Festival》,天后風采重現!Kelly跳唱重新編曲的《花花宇宙》來打頭陣,之後再唱《都是你的錯》、《三秒鐘》、《Love Paradise》及《對你太在乎》等經典歌曲,令全場過萬名觀眾即使冒雨,也愈看愈high,更不時全場大合唱。


Kelly不單跳唱了得,造型更一如如往落足心機,為要突出「型」這主題,以漆皮反光tube dress及sporty look等上陣,她說:「今次演出除咗回味金曲,亦想俾啲新鮮感大家,除咗《花花宇宙》之外,medley嘅《大日子》同《不如跳舞》都係重新編曲,見到台下觀眾睇得開心就ok!」


相隔多年重臨新加坡,Kelly說見到一班粉絲,既感動又開心:「有fans嚟接機,仲問我認唔認得佢,見到佢地咁多年嚟一直支持我,感動又開心,希望日後會再有多啲機會同大家表演!」







Comments


bottom of page