top of page
  • 韓港報小編

【香港娛樂】否認和袁澧林拍拖 Edan:我哋只係好朋友



Edan輸波被罰彈額頭。


Edan好波!


左起:肥仔、193、姜濤、Edan、Stanley及Ian。


在劇中ERROR及MIRROR成員是跟張繼聰(左4)同一球隊。


Edan和袁澧林被指戲假情真。


MIRROR成員呂爵安(Edan)近日被傳和文青女神袁澧林拍拖,消息指他們合演劇集《I SWIM》及電影《闔家辣》後戲假情真,更指他們平時在ig分享的相片中,隱藏拍拖證據,包括Edan受訪時所坐的梳化,跟袁澧林家中的梳化一樣,又指他們曾穿情侶裝等等。


昨日(21日)Edan和MIRROR成員姜濤、陳卓賢(Ian)及邱士縉(Stanley)、ERROR成員梁業(肥仔)和郭嘉駿(193)及張繼聰等,出席ViuTV劇集《季前賽》記者會,對於突如其來的戀聞,Edan直言之前有聽說過:「係假,唔係嗰回事,我哋只係好朋友!我唔係喺佢屋企影相,我聽過呢個傳聞,只不過係佢同我合作次數比較高,佢喺《闔家辣》入面又演我女朋友,令大家有咁嘅疑惑。我有睇相入面嘅背景,好明顯張梳化係唔同嘅,而且好多裝修都有類似嘅雲石,所以唔係咁嘅一回事,多謝大家關心!」


休息逾2個月的Edan,被問到復工心情如何,以及情緒是否已平伏,他說各人心情不同:「係好複雜,大家要時間去消化,呢段時間亦諗多咗嘢,大家同公司傾過,覺得2個月出返嚟工作,都係經過公司評估,依家可以出來工作會畀心機。」對於姜濤早前跟家人外遊卻遭批評,Edan即為姜濤護航︰「始終我哋係呢一段時間嘅關注度比較高,如果想放鬆,未必有咁多選擇,反而出國會容易啲平伏思緒,沉澱吓,有良好空間思考同休息。」


至於所屬的公司至今仍未就演唱會意外清楚交待事件,做法被外間質疑,Edan說︰「我哋好明白大家嘅諗法,大家可能會覺得點解會咁樣,一直都唔出聲。我哋都會問公司係乜嘢情况,以我哋所知,公司一直做緊好多嘢,始終已經進入司法程序,佢哋暫時未必可以公開講好多資訊出嚟,有好多嘢唔講得住。」






Comments


bottom of page